[Reading Hilang Author Dayang Noor] ePUB AUTHOR Dayang Noor

Characters Hilang Author Dayang Noor

Shaziman seorang jurulatih peribadi happy go lucky tiba tiba buntu bila adik kembarnya HILANG secara misteri Nota ugutan yang diterima membuatkannya cuba menjejak tanpa melaporkan kepada pihak polis Dengan bantuan Jo seorang penyiasat peribadi Shaziman mencari adiknya berdasarkan beberapa catatan buku nota Khairani seorang gadis kampung yang berhijrah ke Selangor untuk mencari rezeki dan mengejar cinta Dia perlukan banyak wang untuk mengubat kakaknya. Ternyata aku lagi suka baca HILANG compared to JERAT yang banyak sebut pasal term term IT yang aku kadang kadang confuse bila baca Komen aku untuk novel Hilang ni bagus la Jalan cerita dia best Aku suka warna novel ni putih Tajuk dia pun tak nampak sangat if tengok dari jauh Kalau tengok dekat dekat baru nampak HILANG dia Unik Kisah tentang Shaziman yang mencari adik kembarnya Ikhsan yang telah hilang tanpa jejak Di tambah lagi apabila ada kesan darah pada cadar dan terdapat satu nota ugutan berhampiran dengan cadar berdarah itu Dengan bantuan Jo penyiasat peribadi Ikhsan dia rela membantu Shaziman menjejaki Ikhsan Ikhsan hidup mewah disebabkan dia bekerja dengan Jusoh Bagi aku Jusoh ni orang jahat la sebab dia gunakan orang lain untuk kepentingan diri sendiriTerdapat ju

Read ✓ E-book, or Kindle E-pub Ì Dayang Noor

Hilang Author Dayang Noor

Yang diserang penyakit ganjil Setelah dia berjaya memenangi hati Zed lelaki yang diminatinya Khairani diperkenalkan olehnya kepada dunia baru di mana wang boleh diperoleh dengan mudah Shaziman dan Khairani ditakdirkan bertemu di dalam satu situasi yang janggal Shaziman tidak menyedari bahawa Khairani menyimpan kunci tentang misteri kehilangan kermbarnyaNovelis Dayang NoorDayang Noor ataupun nama sebenarnya Noor Aziza Sulaiman dilahirkan di Mentakab. Shaziman dan Ikhsan Dua beradik kembar yang berbeza peribadinya namun di hujung hujungnya seakan sama saja kisah mereka winkShaziman dalam misi mencari adiknya Ikhsan yang hilang Dengan nota ugutan yang diterima dia tahu pencariannya agak sukar Lagipun pihak polis tidak boleh mengetahui akan kehilangan adiknya itu Dengan bantuan Jo seorang penyiasat peribadi mereka cuba menjejaki ke mana perginya IkhsanJo rupanya telah pun diupah oleh Ikhsan bagi mencari bukti tentang sindiket Jusoh Dan di sini lah sebenarnya bermula segalanya Pertemuan Shaziman dengan gadis gadis kenalan Ikhsan tak banyak membantu Ke semuanya hanya bertambah serabut Nyata Ikhsan kaki perempuan nombor satu kih5 Tetapi bertemu dengan Khairani ada sejarahnya Gadis itu ada rahsia besar Dia umpama kunci kep

Dayang Noor Ì 9 Read

Pahang dan kini menetap di Puchong Selangor Dia gemar membaca novel novel Chic Lit tetapi cenderung menulis cerita thriller dan fiksyen sains Dia tak pandai menulis kisah cinta walaupun banyak pihak yang minta HILANG ialah novel keduanya dengan penerbitan Fixi Novel pertamanya ialah JERAT pada tahun 2011Kulit rekabentuk dan rekaletak teckheeblogspotcomPerunding Hani Amira SurayaCetakan Pertama Jun 2012Cetakan Kedua Januari 2013Cetakan Ketiga Mei 2013. Okay jalan cerita kali ini agak mudah difahami tanpa membabitkan bahasa bahasa IT Cerita ni jugak senang nak follow mungkin sebab ianya mengikut kronologi dan lagi satu di setiap awal bab penulis ada beritahu yang bab ni tentang siapa Cuma saya ada beberapa persoalan yang saya tak faham Dan saya dah ulang lagi sekali membaca Hilang ni jawapan untuk persoalan saya tu saya tak jumpa Kenapa Ikhsan tu tulis nota tu Kenapa Tania tak tanya siapa Shaziman masa dorang jumpa sedangkan kalau ikut perbualan Tania dengan Shaziman masa last cerita tu dia dah jumpa Ikhsan masa tu Kenapa Ikhsan tak nak jumpa Shaziman sedangkan dia tahu Shaziman sedang bermati matian cari dia masa dia datang ke kondo dia Siap boleh makan lagi dengan Jo Jo pula kenapa boleh tak perasan tu Ikhsan sedan


10 thoughts on “Hilang Author Dayang Noor

  1. says:

    275 untuk naskah iniPada permulaan cerita memang penuh dengan misteri dan tanda tanya Membuatkan aku ingin tahu a

  2. says:

    Ternyata aku lagi suka baca HILANG compared to JERAT yang banyak sebut pasal term term IT yang aku kadang kadang confuse bila baca Komen aku unt

  3. says:

    Agak susah nak mencari penulis wanita yang menepati citarasa aku tapi penulis ini berjaya menjadikan plot cerita ini satu yang menarik untuk di baca hingga ke noktah terakhirsedikit kelainan novel ini bilamana pen

  4. says:

    nampak gayanya polis kena lebih cekap lagi buku ni sangat bagus bagus sangat sangat sebab jelas meletakkan polis hampir kepada 'dah nak settle hello kitaorang ok' dalam kisah Khairani Kay Nani atau nama barunya Khalida polis sebenarnya gagal J

  5. says:

    Saya suka plot yang buat pembaca tak sabar sabar nak tahu apa yang berlaku seterusnya Penulis bijak menghasilkan unsur sa

  6. says:

    Shaziman dan Ikhsan Dua beradik kembar yang berbeza peribadinya namun di hujung hujungnya seakan sama saja kisah mereka winkShaziman dalam misi mencari adiknya Ikhsan yang hilang Dengan nota ugutan yang diterima dia tahu pencariannya agak sukar Lagipun pihak polis tidak boleh mengetahui akan kehilangan adiknya itu Dengan

  7. says:

    Hilang adalah buku kedua dari Dayang Noor sejak Jerat bagi pendapat saya buku ini lebih baik dari Jerat dari segi susunan kata penceritaan suspense dan menyusunan jalan cerita dan watak kadang kadang sebuah cerita misteri tak perlu terlampau kompleks terlampau berselirat sampaikan pembaca perlu bacadua tiga kali untuk faham buku ini cukup rasa cukup misterinya cukup wataknya tidak terlalu baik dan tidak terl

  8. says:

    Tak sakit kepala pun nak bacasusunan bahasa pun okay dan mudah faham cuma maybe ada part yang macam flashback sikit kalau tak baca betul2 maybelah ada yang keliru but for me okay aje tak ada masalah part2 akhir tu agak cemas jugala kalau kita bygkan diri kita ni Khairani tersepit betul Menarik untuk dibaca

  9. says:

    Okay jalan cerita kali ini agak mudah difahami tanpa membabitkan bahasa bahasa IT Cerita ni jugak senang nak follow mungkin

  10. says:

    Terbaik Hilang sebuah karya oleh Dayang Noor yang penuh dengan suspense dan tanda tanya Saat memulakan ayat pertama pembaca pasti sukar untuk berhenti kerana penceritaan dari satu plot ke plot yang lain mempunyai kesinambungan yang tak dapat dijangka Hilang mengisahkan seorang lelaki bernama Ikhsan yang hilang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *